Een zomer cadeau is een nog niet zo bekend fenomeen in Nederland, maar toch is het steeds meer aan een opmars bezig. Een zomer cadeau houdt in dat je werknemers, vrienden en familie bij het begin van de zomervakantie verrast met een presentje. Zie het als een soort kerstpakket, maar dan voor in de zomer. Een ideale verrassing om de zomervakantie op een goede manier te beginnen! Het Mooiste Cadeau van Nederland geeft enkele tips. 

IJscobon: het zomer cadeau

Wat past er nu meer bij zomer dan een lekker ijsje? Niets toch! De ijskoude vriend van elke Nederlander is een ideale oplossing voor de lekkere zomertrek. Op de fiets, tijdens een wandeling, zomaar tijdens het op de bank zitten; een ijsje is altijd welkom! Geef degene die jij wilt verrassen dus een cadeaubon van de plaatselijke ijscozaak of een landelijke eetbon, waarmee je op veel verschillende plaatsen terechtkunt.

Strandbenodigdheden

Veel mensen trekken er hartje zomer lekker op uit naar het strand of naar een meer. Zonnetje op het gezicht, water in de buurt en genieten geblazen; voor veel mensen ziet een perfecte zomerdag er zo uit. Als ‘cadeaugever’ kun je hierop inspelen door enkele strandbenodigdheden cadeau te geven, verpakt in een strandtas. Om de zomervakantie op een goede manier af te trappen, is dit een goede optie.

zomer-cadeau

Koeltas

Een ander zomers presentje is een koeltas, bedoeld om de koude versnaperingen ook echt koud te laten worden en houden. Niemand zit erop te wachten dat bijvoorbeeld ijsthee veranderd in gewone thee, waarbij een koeltas meer dan goed kan helpen.

Mannenspullen

Voor veel mensen, vooral mannen, staat de zomer symbool voor bier en barbecue. Daar kan je mooi op inspelen bij het geven van een verrassing. Verras je collega of vriend met enkele bbq-benodigdheden of een zomers bierpakket, waarvan hij of zij tijdens een van die heerlijke zomeravonden van kan genieten. Geloof ons: het gaat in de smaak vallen!

cadeau-zomer

En natuurlijk de vrouwenspullen

Je hebt natuurlijk enkele typische mannencadeaus, maar dit geldt zeker ook voor vrouwen. Denk aan slippers, een zomertasje of sieraden die meiden in de zomer graag dragen, zoals armbandjes of kettinkjes. Ook een lekker dagje weg in de zomervakantie doet het bij de gemiddelde vrouw altijd goed.

Schilderij als cadeau voor op kantoor of thuis

Is het budget voor het zomercadeau iets ruimer, dan is een schilderij kopen ook een zeer goede optie! Zo leent een glasschilderij zich bijvoorbeeld perfect om het kantoorinterieur mee op te fleuren (zodat iedereen na de zomer een fijn, nieuw uitzicht heeft), of als cadeau voor een geliefde die een mooi zomercadeau verdient.

Meer speciale gelegenheden-tips van Het Mooiste Cadeau van Nederland? Lees dan onze andere blogs.