Een gezonde taart eten met weinig calorieën

Vrijwel iedereen doet weleens een poging om een een dieet te volgen. We willen snel en gezond afvallen met een periode van aangepast eten en calorieën tellen. Echter, ook tijdens deze afslankfase zijn er gewoon verjaardagen en feestjes waar je acte de préséance moet geven. Na het begroeten en feliciteren liggen direct de verleidingen op de loer. Niet iedereen heeft standaard een caloriearme taart in huis voor zijn gasten. Terwijl deze tegenwoordig best eenvoudig online te bestellen zijn. Gebak aan huis wordt steeds populairder. In plaats van naar een bakkerij of supermarkt te gaan bestel je het gebak online. Het wordt dan aan huis bezorgd door middel van hun eigen taart-bezorgservice. 

Wel of geen taart nemen?

Vaak kom je al een beetje hongerig aan op zo’n verjaardag. En dat wordt de vraag gesteld: “Ik heb heerlijke taart. Wil je een stukje?” “O jee, mijn dieet” is het eerste wat je denkt. Je wilt ook niet onbeleefd zijn en afslaan, ook al kunnen mensen er wel begrip voor opbrengen als je zegt dat je op dieet bent. Als je besluit toch taart te nemen, voor de gezelligheid, omdat het nu eenmaal feest is of omdat je er verschrikkelijk veel trek in hebt, dan helpt het wanneer de gastvrouw of gastheer je kan laten kiezen. Je kunt dan gaan voor de traktatie die de minste calorieën bevat. Dit verkleint in ieder geval je schuldgevoel.

Wat moet ik kiezen als gezond gebak?

Wil je genieten van een lekkernij zonder een directe gewichtstoename als gevolg, dan moet je kiezen voor een soort met een laag vetgehalte. Er zijn tabellen op internet te vinden waarin exact is vermeld hoeveel calorieën en vet diverse soorten taart bevatten. Opmerkelijk is dat een onschuldig lijkend stuk appeltaart tot een van de dikmakers behoort. Chocoladetaart en mokka crème taart spannen echter de kroon. Dus: niet doen. Wil je toch meedoen, probeer dan te gaan voor een simpele plak cake of bijvoorbeeld een kersenvlaai of citroentaart. Als je gastvrouw of –heer vraagt of je er slagroom op wilt, bedenk dan dat een toefje al gauw 70 calorieën is. Wanneer je zelf een feestje geeft, dan is het geen probleem. Op internet zijn genoeg recepten te vinden van taarten die prima in een dieet passen. Vaak met fruit van het seizoen of met deeg dat is bereid zonder boter. Kortom: ben je op dieet, dan kan af een toe een stukje taart zeker wel. Het is dan handig om eerder op de dag er rekening mee te houden. Wat minder overdag, betekent wat extra tijdens de verjaardag.

Hoe kan ik online caloriearm gebak bestellen?

Door online te bestellen heb je een aantal voordelen ten opzichte van de lokale bakker of supermarkt. Zo hoef je de deur niet uit, kun je kiezen uit een groot assortiment, bestel je precies de benodigde hoeveelheid en haal je altijd een vers gebakken taart in huis. Je kunt zelf bepalen op welke dag, en welk moment, de bezorgservice aan de deur staat. Zo heb je altijd heerlijke gebakjes voor je gasten. Via internet bestel je ook snel gezond gebak (met weinig suiker, calorieën en koolhydraten). Dit is geschikt voor (jonge) kinderen en mensen die aan de lijn doen. Een must op een verjaardag tegenwoordig. Via