Een cadeaumand is het ideale geschenk wanneer je je creativiteit wilt uiten in een cadeau. Je bepaalt zelf wat je in de mand stopt en wat je budget is. De mand kan je geheel afstemmen op de voorkeuren van de persoon aan wie je de mand wilt geven. Voor het eerst een cadeaumand maken is niet even makkelijk, maar met een paar tips kun je alvast flink vooruit.

Eten

Het wordt vaak vergeten of onderschat, maar eten in een cadeaumand doen geeft echt een toevoeging! Hiermee maak je het erg persoonlijk, omdat je de persoon laat zien dat je weet wat die persoon lekker vind. Iemand die dol is op chocolade, kun je verwennen met diverse Tony Chocolonely repen, maar bij een echte snoepkont vul je de mand met diverse zakken snoep.

Bij een kaasliefhebber, vul je de mand met verschillende soorten kaassoorten en tapenades die erbij horen. Let hierbij wel op, dat je kort van te voren de mand vult zodat de kazen niet bederven. 

Drinken

Voeg het favoriete drankje van de persoon aan wie je het geschenk geeft toe. Bij jongeren kies je voor een frisdrank of alcoholvrij drank. Voor een volwassene kan je gerust de favoriete bier of wijn van diegene erbij doen. Dit wordt ultiem genieten voor diegene en jij wordt eraan herinnerd als de persoon die kan onthouden wat het favoriete drankje is van iemand.

Een (mini) cadeau

Als je merkt dat je nog wat te besteden hebt, kun je een cadeau in de mand toevoegen. Een parfum doet het altijd goed, maar wees niet bang om verder te denken dan dat! Het leuke aan een cadeaumand is dat je een cadeaumand maakt om het cadeau heen, als een extra’tje.

Themagericht

Een cadeaumand themagericht maken, is geen slecht idee! Je komt makkelijker vooruit met wat je in de mand moet stoppen omdat je themagericht kan kijken. Een themagerichte cadeaumand kan iemand erg enthousiast maken als diegene dol is op die thema. Er zijn drie voorbeelden voor een themagerichte cadeaumand en wat je hier in zou kunnen stoppen:

  • Movie night cadeaumand: Een cadeaumand voor een avond thuis film te kijken, slim gegeven als jij toevallig de persoon bent met wie de movie night wordt gehouden! Vergeet de popcorn in ieder geval niet in de mand te stoppen met andere snacks en dorstlessers. Als cadeau kan je een leuke deken erbij doen of een cadeaubon voor een online streamingdienst.
  • Spa cadeaumand: Jezelf lekker verwennen mag altijd, daarom kan jij iemand een spa cadeaumand geven zodat diegene zichzelf even in de watten kan leggen. Vul de mand met scrubs, verzorgingsmaskers en heerlijk ruikende douchegels om iemand optimaal te laten genieten
  • Bakkers cadeaumand: Voor de echte kookmutsjes onder ons valt een bakkers cadeaumand goed in de smaak. Investeer in goede materialen die niet mogen ontbreken tijdens het bakken of doe een recept in de mand met de benodigdheden erbij. Als je geluk hebt, mag je misschien wel een stukje proeven!

Bakkers cadeaumand maken

Als je besluit een cadeaumand te geven als geschenk, mag je best uitpakken ermee! Je kunt varieren in wat je wilt geven en je hebt compleet de regie in handen. Voeg veel versiering toe, zo wel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Zo merkt ook iedereen op hoeveel tijd en moeite je in dit prachtige geschenk hebt gestoken! Met een cadeaumand geef jij iemand een gepersonaliseerd cadeau, waar die nog lang van kan genieten.