Zelfstandig ondernemers werken vaak keihard om hun bedrijf tot een succes te maken. Heb je een zelfstandig ondernemer in jouw omgeving die binnenkort jarig is, of die je om een andere reden wil verrassen met een uniek cadeau? Een origineel presentje kan diegene echt opvrolijken en motiveren. In deze blog delen we dan ook een aantal leuke cadeau-ideeën voor ondernemers, om je hiermee op weg te helpen. Laten we beginnen!

Laat de bedrijfsnaam in LED-letters maken

Voor een zelfstandig ondernemer is hun bedrijf vaak hun trots. Wat is er dan leuker dan het namaken van de bedrijfsnaam in LED letters? LED letters laten maken resulteert niet alleen in een stijlvol cadeau, maar is ook functioneel. LED-letters zorgen namelijk voor een opvallende en professionele uitstraling aan de buitengevel van het bedrijfspand. LED-letters zijn ook nog eens energiezuinig en hebben ze een lange levensduur. Op die manier geef je een duurzaam en blijvend cadeau. Gepersonaliseerde LED letters zullen een wat duurder cadeau vormen dan andere cadeausuggesties uit dit lijstje, maar als je met een groep (bijvoorbeeld als gezin, vriendengroep) een cadeau wil geven dat echt van waarde is, biedt dit een mooie uitkomst. 

Het kiezen van de juiste LED-letters is afhankelijk van de stijl van het bedrijf, de persoonlijke smaak van de ondernemer en uiteraard de huidige vormgeving van de bedrijfsnaam. Ga voor een strak en modern design, of kies voor een meer klassieke uitstraling. Het belangrijkste is dat het cadeau past bij de identiteit van het bedrijf. 

Inspirerende boeken

Zelfstandig ondernemers zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie om hun bedrijf verder te laten groeien. Een goed boek over ondernemerschap, marketing, of persoonlijke ontwikkeling kan dan ook een zeer welkom cadeau zijn. Voorbeelden zijn bestsellers als “The Lean Startup” van Eric Ries, “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill of “Start with Why” van Simon Sinek. Dit soort boeken bieden niet alleen de nodige inspiratie, maar het lezen ervan kan ook een ontspannings momentje vormen in het drukke bestaan van jouw ondernemende vriend(in), familielid of kennis.

Productiviteitstools

Tijd is geld, en dat geldt zeker voor ondernemers. Een cadeau dat hen helpt efficiënter te werken en tijd te besparen, zal daarom zeker welkom zijn. Voorbeelden van cadeaus die in deze categorie vallen, zijn een abonnement op een projectmanagement tool zoals Asana, en Evernote (een notitie-app). een offline alternatieven hiervoor zijn een mooie en praktische planner of kalender.

Ontspannende ervaringen

Zelfstandig ondernemers hebben vaak een druk leven en een ontspannende ervaring is dan ook welkom. Geef daarom een cadeaubon voor een massage, een dagje spa, of een weekendje weg, om zo een moment van rust en ontspanning in het hectische leven van de ondernemer te bieden.

Personaliseerbare gadgets

Onze laatste tip in dit rijtje is de goedkopere variant van de eerder genoemde optie om gepersonaliseerde LED letters door een bedrijf gespecialiseerd in lichtreclame, zoals het Brabantse Benelux Sign Systems, te laten maken. Een gadget met het bedrijfslogo erop kan een leuk en praktisch cadeau zijn. Denk aan een powerbank, een USB-stick, of een telefoonhoesje. Er zijn talloze opties voor het bedrukken van gadgets. Hiermee realiseer je een echt persoonlijk en uniek cadeau voor een zelfstandig ondernemer.