Ben je op zoek naar een praktisch cadeau voor hem of haar? Voor een verjaardag of bijvoorbeeld een housewarming? En weet je dat de huidige stofzuiger slecht wordt of dat ze er zelfs nog helemaal geen één hebben? Dan is dit natuurlijk het perfecte cadeau. Er komt een leeftijd waarop je écht dolgelukkig wordt van een nieuwe stofzuiger. Al helemaal wanneer deze over allerlei nieuwe technische snufjes beschikt. Als dit het huishouden makkelijker maakt, zal de ontvanger je gegarandeerd heel dankbaar zijn.

 

Maar dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een goede stofzuiger koopt. En dat is tegelijkertijd het lastige van dit cadeau. Want het aanbod is enorm groot. Het kan dan ook best lastig zijn om een beslissing te maken. Want waar moet een goede stofzuiger aan voldoen? Met behulp van de volgende tips vind je snel de beste stofzuiger voor jouw dierbare.

 

Budget

Bedenk eerst goed hoeveel je maximaal aan jouw cadeau wilt uitgeven. Besef goed dat stofzuigers in werkelijk alle prijscategorieën verkrijgbaar zijn. Bijna elk budget is dus goed. Natuurlijk mag je wel verwachten dat een duurdere stofzuiger over net wat meer technische snufjes beschikt.

Vind je geen goede stofzuiger voor de prijs die jij in gedachten had? Vraag dan eens aan andere mensen die op het feest zullen komen of zij al een cadeau in gedachten hadden. Wellicht vinden ze het leuk om samen een cadeau te doen en op die manier een echt goede stofzuiger aan te schaffen. De meeste mensen vinden het fijner om één goed cadeau te krijgen, dan allemaal kleine cadeautjes waar ze weinig aan hebben. Als je dus zeker weet dat ze hier heel gelukkig van worden, dan is dit zeker het overwegen waard.

 

Lees testuitslagen

Wist je dat heel veel leveranciers hun product laten testen? Meestal door onafhankelijke websites. In ruil voor een gratis product, krijgen ze hier feedback over. Risico is wel dat deze ook negatief kan zijn en dan ook als dusdanig op de site zal komen. Positieve feedback is natuurlijk de beste reclame die zij mogen krijgen. Deze websites bieden jou ook de mogelijkheid om snel onderscheid te maken tussen de verschillende stofzuigers. Je ziet zo precies waar de stofzuiger wel of juist niet goed op scoort. Zo weet je zeker of je straks een goed product cadeau kan doen.

 

Met of zonder zak?

De belangrijkste keuze die je zal moeten maken is of je voor een stofzuiger met of zonder zak kiest. De ouderwetse stofzuigers met zak zijn in aanschaf vaak wat goedkoper, maar zullen wel weer op de lange termijn duurder zijn. Je moet immers wel weer telkens nieuwe stofzuigerzakken kopen. De meeste mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan een stofzuiger zonder zak. Houd er wel rekening mee dat dit een minder geschikte keuze kan zijn voor mensen met een stofallergie. Zij zullen er heel veel moeite mee hebben om het vuilreservoir zelf te reinigen. Weet je dus dat de ontvanger slecht tegen stof kan? Dan is een stofzuiger met zak juist weer een betere optie.