Spontane cadeaus zijn vaak degene die het meest gewaardeerd worden. Je vader, moeder, vriend, vriendin of iemand anders verrassen? Wij van Het Mooiste Cadeau van Nederland hebben vijf tips waarmee je iemand zomaar een heel fijn gevoel kunt geven door middel van een verrassingscadeau.

Hét ideale verrassingscadeau: een bloemetje

‘Het bloemetje in huis zijn’, is een bekend spreekwoord. Maar als jij bij iemand op bezoek gaat en diegene verrast met een mooie bos, dan ben jij binnen no time het bloemetje in huis. Elke deur in Nederland is binnen te vallen met een mooie bos. Tulpen, hortensia’s, lelies; alles wat kleur geeft en bloeit is goed. bloem cadeau

Het fijne aan een bloemetje is dat het iedereen kan bekoren. Even op bezoek bij oma? Een bloemetje is het antwoord. Langs gaan bij vrienden? Ook dan biedt een mooie bos met groen uitkomst. Je begrijpt het: wil je iemand spontaan verrassen, dan kun je altijd met een bos bloemen aan komen zetten.

Liefde gaat door de maag: eten

Je hoeft helemaal niet uitgebreid uit te pakken als je iemand wil verrassen. Een bezoekje aan de supermarkt of lokale speciaalzaak is al genoeg, want de meeste mensen worden al blij van hun eerste levensbehoefte; eten, en dan het liefst lekker.

Van een zakje snoep voor de kleine mensen tot een stuk kaas voor de ouderen, voor ieder is er op etensgebied wat wils. Denk dan vantevoren vooral even na over wat de gelukkige lekker vindt: misschien houdt opa wel van die ene lekkere speculaas, of je nichtje van dat specifieke merk lolly’s.

Gezelligheid is te koop: flesje wijn of bier

De gemiddelde volwassene is altijd wel te stemmen met een lekker flesje wijn, bier of andere alcoholische drank. Met name bij een bezoek aan vrienden kan dit een ideaal klein verrassingscadeau zijn, waarmee je diegene aangenaam kan verrassen.

Het is ook het ideale startpunt voor een gezellige avond. Je geeft namelijk niet alleen de drank an sich, maar ook de sfeer die vaak rondom het drinken van een alcoholische versnapering hangt. Gezelligheid.

Badkamercadeaus zijn nooit bad

parfum cadeauDeodorant, parfum en shampoo; het zijn misschien standaard cadeaus, maar iedereen heeft het nodig. Wil je niet met lege handen aankomen en iemand verrassend, dan zijn dit gewoon prima opties voor een verrassingscadeau.

Of het nou een jongen of meisje is, jong of oud, iedereen vindt het fijn om lekker te ruiken en het gevoel te hebben dat hij of zij een prima geur heeft. Schroom dus zeker niet om iemand te verrassen met een geurtje of shampoo.

Het meest veelzijdige verrassingscadeau: een bon

Weet je nu echt niet wat je hem of haar moet geven? Dan kun je nog altijd de switch maken naar een cadeaubon. Ideaal voor degene die het krijgt, want hij of zij kan deze zelf gebruiken als ie iets nodig heeft. Dit houdt het voor de ontvanger dus ook nog even een verrassingcadeau, tot diegene het besteed heeft.

Hiervoor kun je terecht bij een winkel als de Primera, waar de keuze reuze is. Ook online zijn er mogelijkheden te over om de ideale cadeaubon te zoeken. Dat is het voordeel van een cadeaubon: je kan het nooit fout doen, de ontvanger kan er altijd iets nuttigs mee doen.

Klik hier voor meer cadeautips van Het Mooiste Cadeau van Nederland.