“Het is beter om te geven dan te ontvangen”, zegt men vaak, en er bestaan het hele jaar door voldoende aangelegenheden om gul te geven, of dat de ontvanger dit stiekem wel een beetje verwacht. Hoewel het verstrekken van al die geschenken voor zowel de gever als de ontvanger enorm veel vreugde kan opleveren, kan het kopen van een geschenk soms een stressvolle bezigheid zijn als je dit niet vooruit hebt gepland of het per ongeluk even vergeten was.

Maar voordat we jou daar handige tips voor geven, behandelen we hier eerst even enkele bijzondere gelegenheden waarbij jij vrijwel zeker een cadeau voor één of meerdere bofkonten moet voorbereiden.

De bekendste cadeaudagen

De bekendste zijn de verjaardagen: jouw ouders, broers en zussen, kinderen, grootouders, andere dierbare familieleden, je beste vrienden en wellicht jouw beste collega’s.

Dan heb je daarnaast nog de bruiloften, al zullen veel mensen nu wellicht niet staan te springen om tijdens de corona crisis een kreupel trouwfeest met mondkapjes te geven. Maar, ze zullen er zeker weer aankomen. Dus wees voorbereid, iets wat ook voor geboorten het geval kan zijn, en alle gelukkigen die afstuderen.

Belangrijke cadeaudagen zijn alsook de feestdagen, want o wee als jij jouw geliefde partner vergeet op Valentijnsdag, je lieve moeder op moederdag, of je lollige vader op vaderdag. Want als je jouw mama of papa vergeet, dan zal dit zeker invloed op de stemming hebben. En je weet het maar nooit als je jouw viervoeter op dierendag vergeet, misschien zelfs dan krijg je even een serieuze blik of mieuw of woef naar je toe geworpen!

Maar als we het verder over de echte feestdagen voor een cadeau hebben, dan zijn de allerbelangrijkste uiteraard het Sinterklaasfeest en Kerstmis, naar welke de voorkeur maar uit gaat. Er komt hier wel het één en ander bij kijken, en bij grote uitvoeringen ervan mag je daar zeker wel de nodige tijd in steken en kost het vaak ook wel wat geld om jou hier optimaal op voor te bereiden.

De ultieme shoppingdag

In de aanloop naar de kerst heeft men daar in Amerika en Canada zelfs een prachtige dag voor wanneer er in de winkels behoorlijke kortingen gegeven worden op soms bijzonder kostbare producten of gadgets, je weet wel die cadeautjes die iedereen graag wenst te ontvangen! Ze noemen deze bijzondere shoppingdag: Black Friday.

Gelukkig voor de West-Europese shop-a-holics en koopjesjagers voor cadeautjes voor jezelf of anderen is deze Black Friday rage tevens de Atlantische Oceaan over komen waaien. Dit jaar zal deze op 26 november plaatsvinden. Dus dat is zeker een shoppingtip om in je agenda te noteren.

Elke dag een perfecte shoppingdag!

Maar wat nu als je voor die tijd al een cadeau voor iemand nodig hebt, of jij jezelf echt per direct volop wilt verwennen? Plus het liefst zo betaalbaar mogelijk! Welnu, online is het dan iedere dag wel op de Black Friday website feest, met allerlei aangename deals van veel aangesloten webwinkels.

En lekker online shoppen is veel beter dan naar al die fysieke winkels te gaan om cadeaus te kopen, omdat het immers veel tijd bespaart. Men kan zo op de gemakkelijkste manier door het aanbod van verschillende webwinkels bladeren om zo binnen de kortst mogelijke tijd te selecteren wat jij maar wilt. En als klap op de vuurpijl is het vaak nog veel voordeliger ook!

Een persoonlijke verwendag

Al deze speciale gelegenheden en feestdagen 2021 zouden echter niet enkel over het overladen van jouw dierbaren met goedbedoelde geschenken moeten gaan, maar eerder een warm gevoel van wat zij voor jou betekenen. En als jij nou voor jezelf zo’n cadeautje aanschaft dan verstrekt dit ook zeker een prettig gevoel van binnen, want je moet toch altijd goed voor jezelf zorgen, of een ander dit ook doet… of niet! Want met zo’n self-care pakketje verklaar je gewoon iedere willekeurige dag tot een mini-feestdag of persoonlijke verwendag voor jezelf!