Op zoek naar een mooi cadeau voor een man met een baard? En wil je hem iets geven waar hij echt iets aan heeft? Mogelijkheden genoeg! Misschien vind je het nu lastig te verzinnen, maar er is echt genoeg waar je aan kunt denken. Voor veel mannen is hun baard hun veiligheidsnet. Het is het ultieme teken van mannelijkheid. Ze kunnen dit als meest typerende kenmerk van hun eigen uiterlijk zien. Daarom is goede verzorging dan ook zo belangrijk. Op het gebied van verzorging kan er echter in veel gevallen nog wel wat verbeterd worden. Hoe leuk is het dan om hem iets te geven waarbij de verzorging van zijn baard een stuk makkelijker wordt?

In dit artikel zetten we de beste cadeaus voor mannen met een baard op een rij. Lees snel verder en laat je inspireren.

Trimtools

Een baard laten staan is niet zo simpel als ‘gewoon’ niet meer scheren. Hier komt veel meer bij kijken. Om de zogenaamde holbewonerlook te voorkomen is het belangrijk dat deze goed bijgehouden wordt. Daarbij zal er dus zelf ook getrimd moeten worden. Trimtools komen dan ook eigenlijk altijd wel van pas.

Je kunt ook voor een multifunctioneel apparaat kiezen zoals een tondeuse. Kies voor de beste tondeuse en hij kan deze niet alleen voor zijn baard, maar ook voor zijn hoofdhaar gebruiken. Multifunctioneel en ook nog eens heel makkelijk in gebruik. Het voordeel van een tondeuse ten opzichte van een traditionele scheermes is dat het veel tijd bespaart. Handig als hij in de morgen nog even snel zijn baard bij wil werken.

Wil je iets met meer functies? Kies dan voor de beste baardtrimmer van dit moment. Deze beschikt over allerlei extra functies om een baard altijd tot in perfectie te stijlen. Bedenk wel goed wat hij momenteel al voor producten gebruikt. Het is zonde als je een tweede baardtrimmer geeft. Gebruikt hij nu echter enkel nog scheermesjes? Dan is dit een perfect cadeau.

Afspraak bij de barbier

Wil je hem echt eens in de watten leggen? Maak dan een afspraak bij de barbier voor hem. Regel eventueel dat hij op periodieke basis kan komen. Een barbier is gespecialiseerd in het verzorgen en modelleren van gezichtsbeharing. Een goed cadeau voor elke man die het trimmen van de baard liever aan een deskundige overlaat. Of hij die er net voor heeft gekozen om zijn baard te laten staan, maar nog niet goed weet welk model bij hem past.

Mand vol verzorgingsproducten

Wil je zelf een leuk pakketje samenstellen? Kies dan voor een mandje vol verzorgingsproducten. Echte essentials zijn baardolie en baardshampoo. Deze halen de natuurlijke glans van de baard naar boven. Op die manier ziet de baard er altijd even mooi en verzorgd uit. Bovendien ruikt hij ook nog eens heerlijk fris. Denk ook aan een baardkam als hij een wat langere baard laat staan. Dit zijn producten die eigenlijk altijd wel van pas zullen komen.