Kerst is elk jaar weer een feest dat uitgebreid gevierd mag worden met vrienden en familie. De meeste mensen in Nederland vieren zowel kerstavond als eerste en tweede kerstdag, meestal worden deze feestdagen doorgebracht met familie maar natuurlijk ook met vrienden. Kerstmis draait eigenlijk van oorsprong om het geloof, maar tegenwoordig gaat het meer om de traditie, het samenkomen en de gezelligheid die het feest met zich meebrengt. Hierbij horen dan ook heel veel cadeaus, maar ook lekker eten en goed gezelschap. Het uitzoeken van het juiste cadeau kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten hier over? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

Lootjes trekken voor cadeaus

Veel families en vriendengroepen doen het op deze manier, het trekken van lootjes met namen is een goede oplossing om elkaar te verassen en ook om het feest betaalbaar te houden. Je kan fysiek of digitaal een grote bak maken met alle namen van de mensen die mee doen, om de beurt kan je dan een lootje trekken met de naam van een ander erop. Voor de persoon van wie je de naam hebt getrokken is het dan de bedoeling dat je een cadeau koopt of je kan een kerstcadeau bestellen natuurlijk. Soms is het lastig om een cadeau te bedenken, vandaar hieronder wat tips.

Tip 1: Cadeau voor een man of een vrouw

Als je een cadeau moet kopen dan is er voor een man of een vrouw altijd wel wat te vinden, hiervoor hoef je deze persoon niet eens heel goed te kennen. Zo zijn leuke cadeaus voor mannen bijvoorbeeld een leuk boek, een bierproeverij, een verzorgingskit voor zijn baard of een heerlijk geurtje. Voor een vrouw zijn leuke cadeaus bijvoorbeeld sieraden, accessoires voor in huis of bijvoorbeeld verzorgingsproducten. Daarnaast zijn veel vrouwen ook blij met bijvoorbeeld lekkere geurkaarsen voor in huis. Als je het echt niet weet kan je altijd nog een kerstpakket kopen.

Tip 2: Persoonlijke cadeaus

Als je de persoon van je lootje wat beter kent dan kan je ervoor kiezen om iets te kopen wat te maken heeft met zijn of haar interesses. Zo kan je dan bijvoorbeeld kiezen om een cadeau te geven dat te maken heeft met zijn of haar hobby, of je kan bijvoorbeeld de favoriete snacks als een leuk pakketje maken en cadeau doen.