Vind jij het niks dat iedereen altijd met dezelfde cadeaus aan komt op een kraamvisite? Geef je liever een persoonlijk en origineel cadeau in plaats van een standaard cadeau pakket? Een echt origineel cadeau is een cadeau wat je zelf maakt. Niemand doet je na en het is ook nog een super persoonlijk. In deze blog delen we leuke DIY cadeaus gemaakt van stoffen.

Do It Yourself knuffeltjes

Kinderen zijn er dol op en de meeste DIY knuffeltjes zijn ook nog eens super handig te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke knuffel maken van kleine handdoekjes of maak een echte knuffel van stof. Je hebt vaak niet meer nodig dan een handdoek of een stoflapje en wat elastiekjes. Pimp de knuffel door een mooie stof te gebruiken. Kijk voor mooie stoffen eens op de site van stoffenwinkel Hoofs.

knuffel

Limited edition babykleding

Babykleding cadeau doen tijdens een kraambezoek is niet heel origineel, maar dat wordt het wel wanneer je deze zelf maakt. Erg creatief en persoonlijk wanneer je goed overweg kunt met een naaimachine. Er zijn een heleboel leuke babykleding patronen te vinden online. De meesten zijn gratis of kosten bijna niets. Door niet een bestaand patroon te gebruiken, maar zelf de stof uit te zoeken geef je een echt limited edition cadeau!

Een leuke verrassingsmand

Functionele cadeaus zijn altijd handig om te geven. Babyspullen kosten veel geld, dus bruikbare spullen zijn altijd welkom bij de kersverse ouders. Een leuk voorbeeld van een functioneel maar persoonlijk cadeau is een zelfgemaakte vilten mand met daarin bijvoorbeeld billendoekjes, een handdoekje, luiers en een washandje. Een mand van vilt is makkelijk te maken. Daarnaast is de stof in veel kleuren verkrijgbaar waardoor het decoreren ook leuk is!

baby verrassingsmand

Gordijnen om van te dromen

Wanneer je dichter bij de ouders staat is het ook erg leuk om een cadeau te geven voor in de kinderkamer. Maak bijvoorbeeld zelf gordijnen van een stof die helemaal bij het stijltje van de kinderkamer past. Er zijn enorm veel stoffen te vinden die speciaal ontworpen zijn voor een kinderkamer. Weet je niet wat de stijl van de kinderkamer is? Kies dan voor neutrale gordijnen. P.W. Hoofs heeft enorm veel verschillende gordijnstoffen in het assortiment om aan elke wens te kunnen voldoen.